Van egy perced? Divatszíne 2020-nak a klasszikus kék

 

Miért is kellene 2020 – ban búslakodnunk otthonunk megunt színeitől körülvéve? Az új divatszínnel most végre újra kiélhetjük kreatív vágyainkat. Újra gondolhatjuk otthonunk szín világát.

Bár még csak tavasz sincsen, de ez egyáltalán ne akadályozzon meg bennünket abban, hogy odaképzeljük magunkat valamelyik tenger partjára. A Pantone minden évben kiválasztja az adott év divatszínét. Míg 2018 – ban az Ultarviola volt, addig 19’ – ben már a korall csodás árnyalatai, most pedig a Classic – Blue – ra esett ez a megtiszteltetés.

 

 

 

Az ellentétes hideg – meleg színek kiemelik egymást

A megbízhatóságot a tisztaságot szimbolizálja ez a mély kék szín. Egy térben sötét és világosabb árnyalatai, matt és fényes felülettel keverve izgalmas kihívást jelentenek az otthonát szépítőknek. Pszichológusok ezt a nagyon is hideg színt nyugtatónak ajánlják mind azok számára, akik extrovertáltak (örökmozgók, nyughatatlanok). Lágy, finom változatai a kéknek minden olyan helyiség színösszképének meghatározó színeként ajánlható, ahol pihenni, vagy elmélyült gondolkodásra, kikapcsolódásra vágyunk.

 

 

Hálószoba (bujálkodásra nem a legszerencsésebb színválasztás), relaxálás célját szolgáló helyiség, vagy éppen egy nappali szobának erre a célra alkalmas falára.

Milyen vérmérsékletű egy Extrovertált ember?

http://semmelweis.hu/klinikai-pszichologia/files/2017/10/Pszichodiagn_2017_PFD.pdf

 

A natúr fa természetes színéhez, főleg, ha az melegebb dióbarna, bükk vöröses színével találkozik harmonikusan társítható. Hasonlóképpen minden más természetes anyaggal is bátran keverhető. A falakon, bár az előtte álló más nála világosabb színeket előretolja, valamennyi falfelületre még sem kívánatos, ugyanis a teret szűkíti a fényt pedig elnyeli.

 

A világosabb, élénk színeket maga elé tolja

Nemes hatást kelt, ha világos lakástextilekkel társítjuk, (függönyök, szőnyegek) Amennyiben a tenger zöld színével keveredik még hidegebb, türkiz lesz, míg amikor sárgával keverjük, nyugodtabb, lágyabb, melegebb lesz. Fémben a bronz, kőben világos krémes árnyalatú mészkőlapok illenek a 2020 divatszínéhez: a Classic – blue – hoz.

http://lakberendezes.hu/elmelet/szintar-raktaer-ii-tarlo/

http://lakberendezes.hu/elmelet/szinek-lelki-es-fiziologiai-hatasa/

http://lakberendezes.hu/elmelet/stilusokrol/orokos-napsutesben-szinek-es-dallamok/

 

Szerző: Horváth Tamás

Szólj hozzá Te is!

slots