Van egy perced? Színharmóniáról, de miért?

Mert –

Emberi gyarlóságunkat, felületességünket az bizonyítja a legjobban, hogy a hozzánk – szemléletünk körébe – legközelebb eső dolgokat, jelenségeket, kevésbé ismerjük, mint a távolikat. Ezeket igénytelenségünk folytán csak egyszerűen tudomásul vesszük.”

Pentsy József

 

Festmények sokasága harmonikusan összecsengő színhatásaikkal, tálcán kínálják azokat az álomszép művészi megoldásokat melyeket, ha alkotóik vásznairól elcsenünk s azokat tudatalatti raktárunk valamelyik polcára elrejtjük, onnan bármelyik dekorációs tervezői munkánknál, segítségképpen bármikor előhalászhatjuk.

 

 

Ugyanis a képekről elcsenhető színösszeállítások segítségével, játszi könnyedséggel tervezhetünk színeiben harmonikus belső tereket (enteriőröket), külső tereket (exteriőröket), a lakberendezői munkáinkhoz nélkülözhetetlen anyag – és színminta lapokat, úgy nevezett kollázsokat, izgalmas és sokféle változatban.

 

 

Ezekről a vidám, néha borongós hangulatú festményekről, a harmonikusan társítható színkapcsolódások és színárnyalatok egyszerű példái és szabályai játszi könnyedséggel eltanulhatók és tervezői munkánk során felhasználhatók.

 

Kérditek hogyan? A képekről kiválasztható egy fő szín és annak kísérő kiegészítő színei esetleg színpárjai és szín hármasai. Nos, ilyen egyszerű.

 

 

Magunk is késztethetünk fotókat melyekről a színeket, ha egy egyszerű program segítségével kigyűjtjük, megtervezhetjük lakásunk harmonikusan színmintalapját. Imre egy példa:

 

Más hasonló témájú cikkek:

http://lakberendezes.hu/elmelet/stilusokrol/orokos-napsutesben-szinek-es-dallamok/

http://lakberendezes.hu/elmelet/divatos-falszinek-itthon-es-a-nagyvilagban-2018/

http://lakberendezes.hu/elmelet/szinek-lelki-es-fiziologiai-hatasa/

http://lakberendezes.hu/elmelet/afium-depressziora/

http://lakberendezes.hu/elmelet/szintar-raktar-iv-tarlo-tavasz-vidam-szinei/

Szerző: Horváth Tamás

Szólj hozzá Te is!

slots