www.lakberendezes.hu magazin

 

Szeretné felújítani az otthonát, és már végig böngészte a szaklapok és internetes cikkek valamennyi írását és képét?

Tudom ehhez már nagyon sok cikket és képet elmentett a telójába, ami nem baj, de nem is célravezető megoldás. Ón is titkon érzi, hogy jó – jó, de valahogy még sem egészen „kerek”, amit eddig látott. Egyik megoldás sem az igazi.

Ne bánja! Az igazság az, hogy szerencséje volt, mert az oldalakon kevés olyan tartalom található, amelyik felhívja a figyelmét arra, hogy nagy fába vágja a fejszéjét akkor, amikor szakismeret és szakmai gyakorlat nélkül akarja megvalósítani a képen látott tetszetős megoldások valamelyikét.

Az „egyszerűség” csupán csak mese. A belsőépítészet tervezése és kivitelezése sokkal összetettebb kihívás egy otthonát szerető, de ezt a szakmát nem gyakorló ember számára, mint azt elsőre bárki gondolhatná.

Olvassa a cikkeket, nézi a tetszetős képeket, de egyre inkább elbizonytalanodik.

És akkor most „hogyan tovább”?

A „lakberendezés és felújítás” egy nagyon széles baráti és családi körben megvitatható téma, de a legtöbb otthon belső berendezésével kapcsolatos könyvek és blogok egyszerűen csak vonzó képek gyűjteményét kínálják, gyakorlati tapasztalatot már nem mellékelnek hozzá.

 

Ám, ha a saját otthoni belsőépítészeti problémáját tervezi megoldani előzetes tapasztalat vagy hivatalos ismeretek nélkül, akkor ezeket a csábító képeket és elképzeléseket szakemberrel, érdemes felülvizsgáltatni!

 

Bármilyen belső (vagy építészeti) változtatás nagyon bonyolult tervezési és kivitelezési munkát igényel. Sok embernek (tudok róla) van már jó néhány darabból álló fényképgyűjteménye, amely alapján elképzelik a saját otthonuk összképi ki- vagy átalakítását – de nagyon gyakran már a félútnál elakadnak és feladják.

Miért? Mert úgy gondolták, hogy a képről kiválasztott elképzelés számukra elég jó lesz ahhoz, hogy sikeresen befejezzék szeretett otthonuk új, megálmodott belső berendezésének összképi megoldását.

 

Sok évi gyakorlat után mindig is megpróbáltam kialakítani egy olyan átgondolt tervezési és kivitelezési folyamatot, amely szükséges a sikeres munka elvégzéséhez és maradéktalan befejezéséhez. Az elmúlt 40 éves szakmai tapasztalatom során sok olyan fogalmat kellett megtanulnom, amelyeket a tervezőiskolában bár tanítanak, de csak gyakorlatban sikerült azoknak érvényt is szereznem a munkámban.

Ma koromnál fogva ezt a szép és értékes szakmát a való életben már nem gyakorlom, de az évtizedek alatt összegyűjtött tapasztalataimat igyekszem online magazinom (www.lakberendezes.hu) cikkeiben minden érdeklődővel megosztani.

 

 

Ebben a munkálkodásban, mint azt már említettem is, semmi nem szentírás, mert mint a szólás is tartja: „Ahány ház annyi szokás.” Vagyis: ahány otthon, annyiféle elképzelés. És ez így is van rendjén. Lényeg, hogy az otthonunk összképi hangulata minden esetben fokozza az e világi élethez való töretlen ragaszkodásunkat!

T. Horváth ( lap szerk )

Szerző: Horváth Tamás

Szólj hozzá Te is!

slots