Van egy perced? (013) Forró fürdő hatása télvíz idején

Amikor már a bőrünk alá kúszik a hideg és a hosszúra nyúlt esték végleg kibillentenek a lelki egyensúlyunkból, olyankor jön el a melegben történő kikapcsolódásnak az ideje, testünk, lelkünk kényeztetésének a szüksége. Szerencsésebb embertársaink ilyenkor elutaznak egy ismertebb fürdőhelyre, de akik otthon maradnak azoknak sem kell lemondani egy csodás közérzetjavító megoldásról. Egy illatos fürdő saját fürdőkádunkban kiválóan alkalmas arra, hogy a kinti zord világ után felfűtse a lehűlt hangulatunkat.

 

 

Olykor egy illatos, sós, izzasztón forró fürdő nem csak testünk lelkünk kényeztetésében játszhat szerepet, valójában az egész szervezetünk nyer ebből a forróságban eltöltött pihenésből. Ellazulnak elfáradt izmaink, csökken a stressz okozta feszültség érzetünk, ráadásul javul a vérkeringésünk s ezzel együtt testünk oxigénellátottsága. Mindezek ráadásul még sima, ragyogó bőrt is eredményeznek.

 

https://gyertyaaruhaz.hu/termekkategoria/gyertyak-otthonaba/illatos-gyertyak-es-mecsesek/

Aki idő hiányában csak otthon tud ily módon ellazulni, semmi akadálya annak, hogy időnként a saját fürdőkádjában varázsoljon egy darabka tengert. A „Parajd fürdősó” forró vizes oldata (erdélyi sóbányánk volt) mely tökéletes mása a Holt tengeri – itthon drágán megvásárolható fürdősójának, támogatja a sejtmegújulásunkat, erősíti az immunrendszerünket, megtisztítja a légutakat és nyugtatják az idegeket.

Használata: Vízmennyiségtől függően – jelen esetben egy teli kád vízhez mérten – egy sófürdő elkészítéséhez 1 – 11/2 kg sóra van szükségünk. Ez a sókoncentráció nagyjából hasonló lesz a tenger vizének sókoncentrációjához s az emberi vér ásványi anyagösszetételével. Ez miért jó? Mert segíti testünknek bőrünk pórusain át a forró 36 – 38C fokos sófürdő bizonyos ásványi anyagjainak és bizonyos nyomelemeinek a felszívódását.

 

 

https://eletso.hu/parajdi-so-bolt/parajdi-furdoso/

Lelki feltöltődés igénye és helye:

Egy illatos, forró kádfürdő, illatos gyertyákkal, halk zenével ellazítanak és garantálják a jó közérzetünket. A lényeg: „kiüríteni” az agyunkból minden teljesítményelvárást és felszabadítani a lelkünket a nem kívánatos terheitől. Ez legtöbbünknél a legnehezebb dolgok egyike. Általában minden más teendőink – munkahely, gyereknevelés, család, házimunka – után vesszük csak rá magunkat a feltöltődére, egyáltalán, ha sikerül. Pedig elengedhetetlenül fontos, pihenésre, kikapcsolódásra, erő gyűjtésre még, ha rövid időre is, de feltétlen szüksége van minden embernek.

 

 

Mindez agyon zsúfolt, kacatokkal telehordott, csöpögő csapos, sötét, hangulatában nyomasztó fürdőszobában szinte elképzelhetetlen. Bár milyen kicsiny is legyen a fürdőszobánk, legalább olyan igényességgel rendezzük be, mint akár a nappaliszobánkat, vagy lakásunk más fontos helyiségeit.

https://www.bau-styl.hu/furdoszobaszalon/

http://www.szaniteraruhaz.hu/

Szerző: Horváth Tamás

Szólj hozzá Te is!

slots