Csecsemő helye a lakásban.

Napjainkban a családalapítás, mint oly sok minden más is – természetes hamis érvek alapján, csupán pénz kérdése. Bár a középiskolás gyerekeket faggatva kiderül – gondolok itt azoknak a tanulóknak a véleményére, akik egészséges családi környezetben nevelkednek – hogy a három és még ennél is több gyermekes családmotelt részesítenék a felnőtt korukban, előnyben. Miért változik ez a társadalom számára kedvező vélemény rossz irányba és lesz a felnőtté válás idejére a családalapítás helyett divatos az egyedül élő (szingli) életforma?

 

CSECSEMŐ SZOBA 013

 

Talán, mert reménytelen a kezdő fizetésekből olyan hitelt szerezni a bankoktól, melyből egy, vagy két gyermeket nevelő fiatal házaspár számára otthonnak nevezhető lakást lehet vásárolni?   Albérletről meg ne is beszéljünk. Ha volna is, nagyobb városokban, ahol munkahely és bölcsődére is van elérhető közelségben, egy ilyen otthonnak nevezhető lakásnak a bérleti díja csillagászati összegbe kerül havonta.

 

 

 

HÁLÓSZOBA GYEREKÁGGYAL

 

Mi lenne a megoldás? Talán a szociális lakások építése irodaházakat és stadionokat megelőzve. Ugyanis, ha nem bővül a nemzetünk létszáma nem lesz, akik majd az irodaházakba elmenjenek dolgozni és nem lesznek, akik a stadionokban a csapatokat biztassák.

Bocsánat a hosszú bevezetőért, de ezt el kellett mondanom, mielőtt a csecsemő helyéről érdemben értekeznék a most következő cikkemben.

 

 

CSECSEMŐ HELYE

 

Íme:

Az első gyerekszoba berendezése, benne egy a kis rácsos ágyával, merőben megváltoztatja otthonuk képét és hangulatát. Életünkben talán az egyik legkedvesebb feladat, hogy végre berendezhetjük álmainkban már oly sokszor elképzelt bútorokkal és díszítményekkel az új kis jövevényünk lakhelyét. Tesszük mindezt azzal az odaadással és gondossággal, melynek nyomán, a leendő gyerekszobának, vagy csak a szoba egy részletének, minden apró kis zuga csupa szeretett, kényelmet és melegséget sugározzon a baba (babák) számára.

 

CSECSEMŐSZOBA IKREKNEK

 

 

Gyermeke nemét figyelem bevéve Ön már eldöntötte?

 • Milyen legyen a gyerekszoba uralkodó színvilága és azzal harmonizáló más színeinek mennyisége?
 • Milyen legyen a gyerekszoba berendezésképének formavilága?
 • A csecsemő ágya a szoba közepén lesz elhelyezve, vagy egy falra festett kedves lombkorona árnyékában?

Amikor a baba felnő, és megpróbálja megérteni és értékelni az őt körülölelő, odaadó szülői szeretettelés gondossággal berendezett környezetét, biztos, hogy ez az első gyermekszobája képének emléke fog továbbélni benne. Ez a kép meghatározó lesz egész további életében.

 

 

GARZON GYEREKÁGGYAL

 

Bár mennyire is hihetetlen, de akár néhány apró részlete a gyerekszobának is képes létrehozni egy csodálatos és gazdag csecsemőkori emlékképet. A lényeges az, hogy benne a színek és árnyalatai, valamint a formák mindenkor harmonikusan kiegészítik egymást. Ez a kép e4gészen biztos, hogy kivetülnek majd a gyermekkor első emlékeire.

 

CSECSEMŐSZOBA 04

 

 

Napjaink gyermekszobáinak az összképe nemcsak vidámnak tűnnek, és gondtalanságot sugallnak, melyben kellemes az idő eltöltése, hanem a harmonikus élet és szépség tudatos tervezésére is tanítják a felnövekvő gyermeket.

 

GYEREKSZOBA 012

 

 

Egy a gyermek számára tetsző gyermekszobában az élet első benyomásai megalapozhatják szépérzékének fejlődését és a lakberendezéssel és más művészeti ágakkal egy életre szóló barátságát.

Ám mind ezek mellett sem szabad figyelmen kívül hagyni a gyerekszoba berendezéshez tartozó egyszerű biztonsági szabályokat, nevezetesen:

 • A  gyerekszobabútorok, erős szerkezetekkel éles sarkok és élek nélkül kell, hogy készüljenek!
 • Gyerekszobában a forró radiátorokat burkolattal kell eltakarni
 • A gyerekszobában ne használjon üvegajtós bútorokat!
 • Tükröt, üvegezett képeket kerüljük a gyerekszoba berendezéséből
 • Törött, sérült bútorokat soha ne tegyünk gyerekszobába!
 • A gyerekágy rácsozata olyan sűrű kell, legyen, hogy a gyermek feje ne szorulhasson a rácsok közé.
 • A fali konnektorokat érintésvédelmi okokból műanyag dugókkal kell lezárni!
 • A gyerekszobától mindennemű vegyszert, illatszereket, hajtógázos flakonokat, mindig tartsuk távol.
 • Olyan függönyt, amelyikbe a gyermek belekapaszkodhat, és magára ránthatja, még ha a szoba képében tetszetős is lenne, ne tervezzünk be, mert veszélyes!

 

CSECSEMŐSZOBA GARZONBAN

 

Köszönöm a figyelmüket:

 

Szerző: Horváth Tamás

Szólj hozzá Te is!

slots