Ha nincsen kertünk

Egy loggia,  de még egy erkély is megteszi. S méghozzá mennyire?

 

Nem lehet mindenki olyan szerencsés, hogy kertes házban éljen. Városi fiatalok sokasága kényszerül ma olyan lakótelepi, vagy lakóparki lakást bérelni, vagy vásárolni melyeknek alapterülete az elvárt családi létszámhoz viszonyítva szűkös és kényelmetlen.

 

ERKÉLY ÁMPOLNÁS NÖVÉNYEKKEL

 

Szerencsére az ilyen „mini” lakások többsége rendelkezik loggiával, erkéllyel jobb esetben kisebb – nagyobb terasszal. Sajnos ezeket a lakás alapterületét növelő építményeket közel sem tartjuk olyan becsben, mint más nyugat európai hasonló körülmények között élő lakásbérlők, vagy lakástulajdonosok.

 

VIRÁGOS ERKÉLY

 

Lakótelepek, lakóparkok lakásainak loggiáin, de a belvárosi öreg bérházak erkélyein is gyakran láthatjuk, hogy azok inkább különféle lomok, megunt gyerekjátékok tároló helyei, mint sem pihenésre, virágnevelésre, vagy éppen egy vasárnapi reggeli, esetleg egy délutáni kávé kényelmes elfogyasztására szolgálnának.

 

ERKÉLY BUDÁN

 

Pedig az egyre kevésbé megfizethető lakás négyzetméterárak miatt kisebb és még kisebb alapterületen élni kényszerülő családok ezekkel a nem túl nagy, de annál nagyobb örömet és ellazulást nyújtó lakástoldalékokkal, viszonylag kevés munkával és anyagi ráfordítással a szűkös életterüket kényelmesebbé és tágasabbá varázsolhatják.

 

VIRÁGOS TERASZ 01

 

Már két összecsukható szék egy kis asztalka és néhány ládába, cserépbe, kaspóba, ámpolnában ültetett virágos dísznövénnyel, kellő LED-s megvilágítással részben pótolni lehet akár még egy  családi ház kertjének az illúzióját és hangulatát is, hogy ez minél több család parányi otthonában már most tavasztól így legyen külhoni és hazai példákkal szeretnék az érdeklődők segítségére lenni.

 

ERKÉLY HINTAÁGGYAL

 

Hosszú volt a tél, de csakhamar magunk mögött hagyják a fagyos, korán sötétedő, rideg, hideg napokat. Rövidesen ránk köszönt a megújulás csodás évszaka: a tavasz. Már most kezdjük megtervezni, hogy milyen is legyen az otthonunknak az a néhány eddig kihasználatlan négyzetmétere, melyet eddig észre sem vettünk, hogy van.

Szerző: Horváth Tamás

Szólj hozzá Te is!

slots