Hálószoba képe és a pihentető alvás

A nap végén mindannyian szeretünk pihenni a hálószobánk csendes rejtekében, de vannak embertársaink, akik ilyenkor inkább sietve lekapcsolják a lámpát, csakhogy az irritáló és nyomasztó dekorációs képét ne lássák a szobájuknak, amelyet éveken át eltűrnek – mondván – alvásra így is megfelel. Ez bizony nagy hiba.

 

 

A hálószobát nem csupán csak alvásra való helyisége otthonunknak. Például olyan más célokra is használhatjuk, ahol a fárasztó munka után egy magazinnal vagy egy jó könyvvel kezünkben nyugodt perceket, esetleg órákat tölthetünk el egy pohár langyos – mézes tej társaságában.

Nézhetünk egy jó filmet, vagy akár feljegyzéseket készíthetünk az elképzelt hétvégi programról, de a múlt vasárnapi sétánkon készült fotóinkat is az ágyban ülve rendszerezhetjük táblagépünkön. Reggel itt fogyaszthatjuk el békés reggelinket s itt vehetjük számba a fésülködő asztalunk tükre előtt ülve sikereink és kudarcaink arcunkra írt lenyomatát. Egy hosszú nehéz nap végén nincs jobb, mint friss ágyneműn és ropogós lepedőn feküdni és álmodozni.

De vajon mindezekhez megfelelő stílusban és funkcióval van berendezve a hálószobánk?

Tudom nem egyszerű olyan hálószoba berendezést és hozzá harmonikus képet tervezni, amelyik elegáns, de mégis funkcionális és még nyugalmat árasztó is a nélkül, hogy az a lélektelen divatot és a reklámok elvárásait kielégítő egyféle showraum-nak ne tűnjön.

 

 

Mindannyian tisztában vagyunk a jó éjszakai alvás fontosságával, de tudjuk – e, hogy a belső tér képe és funkciója milyen befolyással bírnak a pihentető éjszakai alvásra? Nézze meg a témához mellékelt képeket, és fedezze fel a kényelmes mai szemnek is tetszetős hálószoba-tervezési ötleteket, amelyek talán majd inspirálják Önt is hálószobája képének újragondolására!

Torma Ági lakberendező

Szerző: Horváth Tamás

Szólj hozzá Te is!

slots