Kimerültségtől szenved?

 

Csökkenő konfliktustűrő képesség, koncentrációs nehézségek, szívritmus zavar, emésztőrendszeri rendellenességek. Sokan nem tulajdonítunk ezeknek a múló, de vissza – visszatérő panaszoknak különösebb jelentőséget, míg nem visszafordíthatatlan egészségügyi károsodás lesz,sok esetben csak kezdetben rossz közérzetre utaló tüneteknek a vége. Mi lehet mindezeknek a rossz közérzetet okozó stresszes problémáknak a rákfenéje?   Okozója lehet a fizikai és szellemi kimerültség, a helytelen táplálkozás, a mozgáshiány, de főképpen a nyugalmas, pihenést nem hozó éjszakai alvás.

 

 

Amikor új lakást választunk otthonunk színhelyének, sajnos nagyon keveset törődünk azzal, hogy hol fogjuk majd éjszakáról – éjszakára-álomra hajtani a fejünket, pedig egészségünk megőrzésének egyik legfontosabb helyszíne otthonunk hálóhelyisége, benne a pihentető alvásért felelős, mindent igényt kielégítő ággyal és ágyneművel.

Lehet a balkonról, loggiáról, erkélyről elénk táruló csoda szép kilátás, lehet a barátok irigységét felkorbácsoló nappali szobánk, játék- és konditermünk, de ezeknek a jelentősége, tessék elhinni, mid eltörpül egy a magánszféránk hangulatát meghatározó, a pihenésünket maradéktalanul kiszolgáló, kényelmes, jól szellőztethető, helyesen tájolt és jól elsötétíthető, megfelelő alapterületű és alaprajzú hálószoba jelentősége mellett.

 

 

Még az is elképzelhető, hogy helyettünk az építész a tervezés során odafigyelt mindezeknek a kívánalmaknak maradéktalan kielégítésre és az alvásra szánt helyisége a lakásnak hibátlan, akkor is a mi feladatunk marad a hálóhelyiség hangulatának és kényelmének a kialakítása. Mi feladatunk, meghatározni a berendezésének összképe, benne annak szín- és formavilága. A fekvőhely az ágynemű kiválasztása.

 

 

 

 

Egy jól megválasztott fekvőhely nem csak egészségünk megőrzésének záloga, de szerelmi életünk s talán elmúlásunk utolsó óráinak is meghatározó színhelye. Másképpen mondva egyáltalán nem mindegy, hogy a mai bőséges kínálatból, éppen melyik ágyra,  , matracra ágyneműre esik a választásunk. Ebben bölcs tanácsot adni szinte lehetetlen, mert ez esetben közel sem a divat ismeret, vagy a lakberendező kifinomult ízlése lesz a meghatározó, sokkal inkább a saját tapasztalatunk, vagyis a „puding próbája az evés” lesz döntő.

Bár mennyire is nem szokás, igenis a matrac és az ágyneművásárlás addig nem fejeződhet be, míg azok minden igényünket a legteljesebb mértékben nem képesek kielégíteni.

 

Erre a célra se pénzt, se időt ne sajnáljunk, mert egy rosszul megválasztott kényelmetlen fekvőhely a legtöbb mozgásszervi betegségnek „melegágya”. A nem kellő hosszúságú, nem elég pihentető alvás betegségek sorát generálja.

A bemutatásra kerülő képek inkább egy – egy hálószoba hangulatát idézi a szemlélő elé, mint sem annak személyre szabott kényelmességét. Ágyat. matracot, ágyneműt ma már sok kiváló web áruház kínálatában találhatunk.  Ilyenek például:

Köszönöm a figyelmüket

Szerző: Horváth Tamás

Szólj hozzá Te is!

slots