Kis lakások pihenő kertje

Loggiák  és erkélyek sokasága a különféle kacatoknak, törött lábú székeknek s más megunt bútoroknak, gyerekjátékoknak a tároló helyei. Sajnos közel sem pihenésre, virágnevelésre, vagy éppen egy nyugodt vasárnapi reggeli, esetleg egy délutáni kávé kényelmes elfogyasztására szolgálnának.

Lassan magunk mögött hagyják a rideg – hideg, korán sötétedő, téli napokat. Rövidesen ránk köszönt a megújulás csodás évszaka: a korai virágokkal díszlőtavasz.

Ezért már most kezdjük el megtervezni, hogy milyen is legyen otthonunknak az a ritkán használat néhány négyzetmétere melyet mostanáig talán figyelemre sem méltattunk, pedig az is a lakásunknak egy olyan hasznos része, ahol jó időben őröm  élni.

Lakótelepek, lakóparkok lakásainak loggiáin, de a belvárosi öreg bérházak erkélyein is gyakran láthatjuk, hogy azok inkább különféle kacatok, megunt bútorok, gyerekjátékok tároló helyei, mint sem pihenésre, virágnevelésre, vagy éppen egy vasárnapi reggeli, esetleg egy délutáni kávé kényelmes elfogyasztására szolgálnának.

Pedig az egyre kevésbé megfizethető lakás négyzetméterárak miatt kisebb és még kisebb alapterületen élni kényszerülő családok – bár luxust nem, de annál nagyobb örömet és ellazulást nyújtó lakástoldalékokkal – viszonylag kevés munkával és anyagi ráfordítással a szűkös életterüket kényelmesebbé és tágasabbá varázsolhatják.

 

Már két összecsukható szék egy kis asztalka és néhány ládába, cserépbe, kaspóba, ámpolnában ültetett virágos dísznövénnyel, kellő LED-s megvilágítással részben pótolni lehet akár még egy  családi ház kertjének az illúzióját és hangulatát is.

Az, hogy ez minél több család parányi otthonában már most tavasztól így legyen külhoni és hazai példákkal szeretnénk az érdeklődők segítségére lenni.

Horváth Dalma – virágkertész

Szerző: Horváth Tamás

Szólj hozzá Te is!

slots