10 tipp a minimál stílus eléréséhez

minimál

Nem csak azért jó minimál stílusúra alakítani lakásunkat, mert már évek óta ez az egyik legkeresettebb trend, hanem azért is, mert könnyen elérhetjük vele a hőn áhított elegáns érzetet. Ha a minimálra szavazunk a lakberendezés kérdésben biztos, hogy egy igen letisztult, és egységes stílusú lakásban tölthetjük a napjainkat.

1.Mintamentes szőnyeget!

minimál

Az egyszerűség fenntartása érdekében a fekete, fehér, és bézs színek közül válasszunk. Ha egyik sem tetszik, akkor egy sötétebb parketta is tökéletes.

2.Kellemes színű fal választása

minimál

A lakberendezők szeretnek a fehér színnel játszani, de ha ezt a színt túl kényesnek találjuk, akkor egy bézs fal, vagy a földszínek bármelyike megfelelő lehet.

3.Csak a legfontosabb berendezéseket válasszuk!

minimál

Minden szobába igyekezzünk olyan bútorokat kiválasztani, amelyek csak minimalista jegyeket hordanak magukon.

4.Ne pakoljuk tele az üres felületeket!

minimál

Ha van egy kis asztalunk, amire szívesen pakolnánk, akkor legyen az csak pár könyv, vagy egy gyertya, de semmi esetre se szórjuk tele kütyükkel!

5.Okosan a dekorálással!

minimál

Szortírozzunk, és legyünk keményszívűek! Ha arra törekszünk, hogy letisztult képet kapjon lakásunk, akkor a legkedvesebb barátnőtől kapott piros váza „I love you” felirattal, a szélén szöszökkel nem illik a szobába! Szekrénybe vele!

6.Hagyd szabadon a falakat!

minimál

Egy két kép, de azok is szigorúan egyszerűek legyenek, és több nem is kell. Azért ezt a szabályt minden olyan ember felejtse el, akinek egy Munkácsy van a tulajdonába. Lehet, mégis csak elfér az ott a falon…

7.Függöny, vagy nem függöny?

minimál

Akik a függönyre szavaznak, csak mintamenteset, akik a nem függönyre, azok semmiképpen se a földszinten lakjanak, vagy szerezzenek be legalább egy szalagfüggönyt.

8.Biztosítsunk pakolóhelyet!

minimál

Bár ritka az olyan ember, aki szereti, ha mindig mindent a helyére kell rakni, de bizony egy minimalista lakás esetében nem árt, ha mindennek meg van a maga helye.

9.Ha megvannak a pakolóhelyek…

minimál

Arról sem szabad megfeledkezni, hogy mit hova dugtunk el. Szép dolog a rend, de mint mindenki tudja, akkor a legnehezebb bármit is megtalálni.

10. Nem mindent kell elrejteni

minimál

Az olyan eszközök, amelyeket minden nap használunk jobb, ha elől vannak. De az idő elteltével ügyeljünk, nehogy a lustaság azt mondja jobb, ha minden elől van.

Képek forrása:freshome.com

Szerző: Nikolett Kovácsovics

Szólj hozzá Te is!

slots