Nappali szoba mai lakberendezési divatja

 

Letisztult vonalvezetés, kényelem és funkcionalitás jellemzik az idei bútor kínálatát. A lakberendezők tapasztalatai szerint a vásárlók a többféleképpen variálható kisebb térben is elhelyezhető, könnyen tisztán tartható, divatos színű és egyszerű formájú, jó minőségű bútorokat keresik, amelyekhez lakberendezési boltokból kedvükre válogathatnak harmonikusan illeszthető kiegészítő lakberendezési tárgyakat és képzőművészeti alkotásokat.

 

 

A tavaszi jó idő a lakásfelújítás időszaka, melynek keretéből a lakás, ezen beül is a nappali szoba berendezésének az újragondolása sem maradhat ki. Talán azért a nappali szoba, mert az mindenféle program lebonyolításához legideálisabb helye a lakásnak. Legyen szó egy családi körben eltöltött zenehallgatásról, egy délutáni teázásról, vagy egy baráti társaságnak rendezett kisebb összejövetelről. Ilyenkor a nappali szoba célszerű, hangulatos berendezése még inkább fontossá válik.

Ezért egyáltalán nem mindegy, hogy a nappali szobába milyen formájú és színű bútorokat tervezünk megvásárolni

Mielőtt bútorokat és más kiegészítő berendezési tárgyakat választunk, érdemes átgondolni a rendelkezésünkre álló tér adottságait. Kis alapterületre célszerű semleges színű. vagyis natúr fa, rattan, vagy fonott fűzvesszőből készült  bútorokat választani, A pasztelles halvány, vagy fehér falszínekhez lehetőleg teljesen fehér bútorokat ne tervezzünk megvásárolni, mivel a fehér, amelyik nem szín – általában igyekszik a határain túlterjeszkedni, vagyis a rendelkezésére álló teret tolakodón betölteni. Magyarul: Egy kis alapterületű tér fehér bútorokkal, fehér lakástextilekkel – függöny. bútorkárpit – zsúfolt lesz.

 

 

 

A semleges natúr fa bútorok színét a ma divatos trópusi hangulatot idéző élénk színű és mintázatú párnákkal, terítőkkel és kiegészítőkkel kedvünkre, ízlésünknek megfelelő mértékben színesíthetjük. Kis alapterületű térben egyszerű. egyenes vonalú, úgynevezett „kocka” bútorokat válasszunk! Az ilyen egyszerű formájú bútorokkal a rendelkezésünkre, álló kis alapterület különösebb gond nélkül berendezhető. Nagyobb térben, akár nagy felületeken is már bátran használhatunk élénk színeket, hivalkodóbb mintázatokat a falakon és a lakástextileken.

 

 

 

 

A tervezés és vásárlás során soha ne feledkezzünk meg a bútorok és a kiegészítő berendezési tárgyak rendeltetéséről (funkciójáról) azok hasznosságáról és használhatóságáról.

 

Divatos ma a letisztult és kényelmes bútorforma a vidám, nagy mintás, élénk színekkel, „trópusi” hangulatot idéző lakástextilek.  

A mai divatot az egyszerűség és letisztultság jellemzi, fókuszban a használhatósággal és a kényelemmel. Ennek megfelelően az lakberendezési boltok kínálatában a kényelmes és könnyen tisztán tartható bútorokkal találkozhatunk, divatos színű és mintázatú texti kárpitozással.

 

 

 

A klasszikus, kanapét, fotelt és asztalt tartalmazó együttesek mellett sarkokban is jól elhelyezhető ülőgarnitúrákat is kínálnak. Tervezésnél és vásárlásnál azt soha ne tévesszük azonban szem elől, hogy a divat mulandó, míg az otthonosság hangulata, akár az öltözködésben az elegancia, maradandó élménye lesz otthonunk összképének.

 

Szerző: Horváth Tamás

Szólj hozzá Te is!

slots