Van egy perced? Mézről röviden

Méhek aranya

A méz édes ízét a nem kristályosodó gyümölcscukornak köszönheti. Azt meg, hogy milyen a zamata, azok az illóolajparányok határozzák meg melyeket a különféle virágok nektárjaiból a méhek gyűjtenek. A méz színe idővel sötétedik és csökken az aromájának gazdagsága, valamint a benne lévő enzimek és az illóanyagok mennyisége is. Ezért tanácsos frissen, lehetőleg egy éven belül elfogyasztani.

 

 

Attól azonban nem kell tartani, hogy a méz megromlik, ugyanis több ezeréves mézleletek is mérgezés nélkül elfogyaszthatók.

A méz süteményekben, teában gyakran használt édesítőszer, de a szépségápolásnak is nélkülözhetetlen kelléke. Jó hidratálja, ápolja a bőrt, Mivel sok antioxidánst tartalmaz a bőr öregedést lassítja, míg a  pórusait tisztítja. A méz akár önmagában is, de egy kevés barna cukorral és néhány csepp citromlével kombinálva csodákra képes a fáradt bőrön.

 

 

A szem alatti sötét karikák, elég hozzá mindössze 20 perc pihentetés a felhordás utáni bőrfeleleten, nyomtalanul eltűnnek. A pattanásos bőrrel küszködőknek is egyik leghatékonyabb gyógyszere. Antibakteriális hatásával a a pattanásos bőrre vékonyan felkent méz jótékony, gyógyító hatású.

 

 

 

Óvjuk ezeket a hasznos rovarokat, mert nélkülük az „aranyukra” sem számíthatunk!

 

 

 

Szerző: Horváth Tamás

Szólj hozzá Te is!

slots