Kertünk bútorai

Az áprilisi nagytakarítás után májusban már kellemesebb feladatokra koncentrálhatunk: ideje díszbe öltöztetni, kényelmessé varázsolni az udvart, illetve a balkont. Így a nyár kezdetére már hátradőlve élvezhetjük a hosszúra nyúló estéket.

 

 

Manapság a kerttervezés divat trendje két fele ágazik. Egyrészt még mindig a letisztult, úgynevezett: „minimál” stílus dívik, de ugyanakkor a környezettudatosság erősödésével már előtérbe került a természetes kert képének stílusa is. Választásunk estén fontos, hogy a kert szerves része legyen az őt körülölelő környezetnek és egységes képet mutasson a rajta álló épület forma- és színvilágával. Bármelyik elképzelés esetén, elsődleges szempont kell legyen, hogy saját ízlésünk és kényelmünk figyelembevételével alakítsuk ki kertünk összképét és annak hangulatát.

 

 

 

Fontosabb, hogy időtálló, kényelmes kerti bútort válaszunk, mely több nyáron át ékesíti majd kertünk, teraszunk pompáját. Az elmúlt idők silány műanyag dömping után divat lett a különféle anyagok kombinációja a kerti bútorok gyártásában, mint például: fa fémmel, hamis rattan fával. Népszerűnek számítanak a speciális természetes anyagokból, környezetbarát technológiával készülő, minőségi keresletet is kiszolgáló duraboard anyagok, vagy a rusztikusabb hipszter stílusú faraklapbútorok.

 

 

 

A kerti bútorok formáját sok esetben a letisztult, minimál vonalvezetés jellemzi. Reneszánszát éli a természetes anyagokból, fa, rattan, tengeri fű, bambusz bútorok gyártása. Vásárlás előtt mérjük fel, mennyi időnk van ápolni a kerti bútorainkat és berendezési tárgyainkat! A műanyagbútorok, ha csak nem UV állók, nem igényelnek különösebb törődést, a természetes anyagokból készült kerti bútorok számára viszont fontos a rendszeres karbantartás. Különféle anyagok különféle tisztítószert igényelnek, melyeket a kerti bútorokat forgalmazó üzletekben beszerezhetők.

 

Kufár Róbert

Szerző: Horváth Tamás

Szólj hozzá Te is!

slots