Kis kert, kis tó

Otthonunk élő része a kert. Egészséges kerti élet viszont víz nélkül, legyen csak szó egy egyszerű madáritatóról, csobogóról, szökőkutacskáról vagy egy kisebb kerti tavacskáról, elképzelhetetlen. Általános tapasztalat, hogy egy kerti tavacska puszta léte, sokkal hangulatosabbá, barátságosabbá képes varázsolni otthoni környezetünket.

 

Kertem 05 ELIZA BALLAGÁS ÉS SOLYMÁRI KERT 102 másolata

 

Egy ilyen kis kerti tó létesítése, ha azt magunk kívánjuk létrehozni, nem egyszerű, de nem is olyan eget rengető feladat, amely feladatot ne tudnánk megoldani,

Egy kerti tavacska létesítése ugyan néhány problémát felvet, de tanácsaimat, ha megszívlelik, örömteli vállalkozásban lesz részük.

 

Kertem 07 ELIZA BALLAGÁS ÉS SOLYMÁRI KERT 105 másolata

 

Ügyeljünk arra, hogy a kisebb tavakat ne akarjuk túldekorálni. Nem szükséges japánhíd, vizet köpő angyalka, de még krokodil sem, sőt az olyan tavi díszvilágítást is bátran nélkülözhetjük, melyek a szivárvány minden színét szórják a tavunk mélyére. Egészen biztos, hogy a halak nem kedvelik a diszklámpák vakító színes fényét. Az ilyen fölösleges, holmik nem csak, hogy giccsesek, de még drágák is.

A kertünkben egy szép kis tó nem csak a lelkünket felüdítő, kedves látványosság, de a madaraknak is hasznos itató és fürdőző hely.

 

 

Kertem 02 SOLYMÁRI KERT 02 MÁJUS VÉGR 005 másolata

 

 

Éppen ezért mindenkit biztatnék egy ilyen kis kerti tó megépítésre.

Éljenek a kertünk kínálta lehetőséggel és már most tervezzék meg kertjük egyik leendő legszebb és leghasznosabb látványosságát!

 

Szerző: Horváth Tamás

Szólj hozzá Te is!

slots