Legyen kicsivel nagyobb a lakótere?

Nem lehet mindenki olyan szerencsés, hogy kertes házban éljen, de annál többen rendelkezünk olyan lakással, melynek lakóhelyiségeit erkély, loggia vagy terasz egészíti ki. Sajnos ezeket a lakás alapterületét növelő kiegészítő építményeket közel sem tartjuk olyan becsben, mint más nyugat európai hasonló körülmények között élő lakásbérlők, vagy lakástulajdonosok.

 

VIRÁGOS ERKÉLY

 

Lakótelepek, lakóparkok lakásainak loggiáin, de a belvárosi öreg bérházak erkélyein is nem egyszer láthatjuk, hogy fölösleges lomok, megunt gyerekjátékok tárolására szolgálnak s közel sem a kikapcsolódás és a pihenés szépen dekorált színhelyei.

 

VIRÁGOS LOGGIA

 

Pedig az egyre kevésbé megfizethető lakásnégyzetméterárak miatt kisebb és még kisebb alapterületen élni kényszerülő családok az ilyen nem túl nagy, de annál nagyobb örömet és ellazulást nyújtó lakástoldalékokkal tavasztól késő őszig, ha térben nem is, de rendeltetésben könnyen kibővíthetik a rendelkezésükre álló életterüket.

 

VIRÁGOS TERASZ

 

 

Már két összecsukható szék egy kis asztalka és néhány ládába, cserépbe, kaspóba, ámpolnában ültetett virágos dísznövénnyel kicsiben pótolhatjuk azt a kerti illúziót és hangulatot, mely sokunknak egyelőre még nem adatott meg. A cikkemmel ennek az illúziónak a megvalósításához szeretnék néhány külhoni példával hozzájárulni.

 

LOGGIA PIHENŐ

 

 

Hosszú volt a tél, de farsangi hetek vígadalmai, csakhamar maguk mögött hagyják a fagyos, korán sötétedő, rideg napokat s beköszönt a megújulás csodás évszakja: a s tavasz. Most kell elkezdeni megálmodni, milyen is legyen az néhány eddig kihasználatlan négyzetmétere az otthonunknak, melyet eddig talán észre sem vettünk. Csak bele kell vágni. ! Meglátják, megéri.

Szerző: Horváth Tamás

Szólj hozzá Te is!

slots