Örökös nyaralás, a vagy boldogság a balkonon

 

A legtöbben arra vágyunk, hogy a nyári hétköznapokon is átérezzük a nyaralás vidám hangulatát. A divat diktátorai a nyári kollekcióikkal szívesen kirándulnak a lakberendezés területére is. Idén sincs ez másképp. Ahogy az öltözékek anyagán és stílusán visszaköszönnek a dzsungel hangulatára jellemző állat és növényi motívumok szimbolikái és színvilága, éppen úgy másolja a lakberendezés minden területe ennek a trópusi hangulatnak a vidám színeit és ékítményeit a tárgyaira. Hasít a trópusi hangulat a tányérokon, poharakon, lakástextileken, de minden más kiegészítő, berendezési tárgyon is.

 

 

Nem lehet ma már kert esti díszvilágítás nélkül. Fényfüzéreket, mécsessel megrakott befőttesüvegeket, lampionokat aggatunk a fák ágaira, vagy napelemes világító fáklyákkal tűzdeljük tele kertünk kiemelésre érdemes részeit.

 

 

 

Ha kert nem jutott, de erkély, balkon igen, már nyert ügyünk van. Az ilyen helyek lakásunk meghosszabbítására hívatottak nem pedig felesleges lomok tárolásra ide helyezhetünk el különféle összecsukható, mobil balkonbútorokat,

 

 

Ezek a kis alapterületet igénylő rendi és míves kivitelű asztalkák, székek, nyugágyak, akár 1-2 négyzetméteres erkélyen is kényelmet kínálnak a munkában megfáradt ember számára. Arról nem is szólva, hogy mennyivel szebb látvány az utcáról egy ilyen otthonosan berendezett szín- és fénypompás erkély látványa.

 

 

 

A napelemes színes fényfüzérek és az ízlésesen beültetett balkon virágládák ezt a varázslatos hatást még tovább fokozzák. Esténként házi kedvenceinkkel az ölünkben egy pohár kellemes itókával a poharunkban az ily módon berendezett és megvilágított balkon, erkély hangulata a jól sikerült nyaralás élményét hozhatja vissza szürke hétköznapjainkba

Szerző: Horváth Tamás

Szólj hozzá Te is!

slots