Tavaszi kert hagymás virűgai

Aki nem volt rest és ősszel még a fagyok beállta előtt eldugta a hóvirágok, tőzikék, nárciszok és tulipánok a hagymáit most kora tavasztól szinte a nyár kezdetéig gyönyörködtethet a virágzásukban.

 

 

 

 

A hagymás virágok főleg a kezdő kertészek és az időhiánnyal küzdő kerttu­lajdonosok kedvelt növényei. Kevés törődést igényelnek, könnyen elviselik a mostohább körülményeket is, mint például a tápanyagokban soványabb földet,

 

 

 

Kissé szárazabb időjárási körülményeket. Nagy előnyük még, mivel évelők, nem igényelik az évről – évre történő k – és átültetést. Általában elég, ha a hagymákat három – négy éven két az elvirágzásuk után felszedjük, és ősszel az új helyükre kiültetjük.

 

 

 

 

Ilyenkor az újrate­lepítés előtt ajánlatos megtervezni a különféle hagymások összeültetését.

Vegyük figyelembe a virágzásuk idejét, a harmonikus színösszeállításokat, valamint a növé­nyek magasságát és térigényét.

 

 

 

 

 

Túl nedves, hideg helyekre lehetőleg ne ültes­sünk hagymás virágokat, mert az ilyen földben rövid időn belül elrothadnak. Általában a gyorsan felmelegedő, laza talaj ideális a számukra. Télire komposzttal takarjuk. Figyelem! Az előírt ültetési mélységet szigorúan tartsuk be! Ellenkező esetben a hagymák télen könnyen kifagyhatnak.

 

 

 

 

Aki tavaly ősszel lekésték ezeknek a hagymás szépségeknek az ültetését a nyár folyamán lesz idejük megtervezni helyüket és megbízható termelőktől időben beszerezni az ültetni kívánt hagymákat. Addig meg gyönyörködjenek a szomszédjaik kertjében idén tavasszal már nyíló virágjaik színes pompájában.

 

 

 

Győrffy Annuska virágkertész  Szatmárnémetiből 2019.

Szerző: Horváth Tamás

Szólj hozzá Te is!

slots