Van egy perced? Milyen erkélyt szeretnék

 

Amelyik tetszene – meséli Horváth Franciska dekoratőr – az olyan lenne, mint a kedvenc olvasósarkom volt szüleim házában: – hangulatos, dekoratív, meghitt és kényelmes. Szeretném úgy kialakítani, hogy élmény legyen barátaimmal az ott eltöltött szabadidőm, vagy akár az olyan magányos perceim, amikor egy fárasztó nap után éppen egyedül létre vágyok. Nem kell nagy dolgokra gondolni, néha tényleg csak apróságokon múlik, hogy igazán egy hangulatos, kényeztető környezet várjon otthon, amikor este végre hazaérek.

Mire is gondolok?

 

 

Imádom az illatos virágokat a fűszernek, teának is felhasználható levendulát, jázmint és rozmaringot. Ezeknek az elegáns növényeknek az illata nem csak nyugtat, látványukkal gondolataimban messzi tájakra repítenek. Szépek a szememnek, kellemesek az orrnak. Virágos növényeimmel vegyítve azoknak eleganciát kontrasztos hátteret kölcsönöznek.

Puha párnák nélkül a terasz hangulata nem az igazi. Minél több a kényeztető puha felület, annál többet fogok majd azoknak dőlve lustizni.

 

 

 

Az tuti, hogy esténként a pohár vörösboromat majd mécsek, gyertyák és lámpások hangulatos fénye mellett fogom elszopogatni.

Mit szeretnék még az erkélyemre beszerezni?

Nos, egy olyan kényelmes fotelt, vagy karos széket, nyugágyat amelyik a szabad ég alatt sem fog néhány szezon alatt tönkre menni. Legyen a párnázata elképesztően puha, kényelmes, ránézésre pedig a terasz legmeghatározóbb, legékesebb darabja legyen.

 

 

Az ilyen igazán stílusos, kényelmes fotel, karos szék, vagy nyugágy amelyik még a rendelkezésemre álló viszonylag szerény méretű erkélyemen is elfér és könnyen tisztán tartható, vagy egy fűzvesszőből font alföldi fotel párnákkal, vagy egy színes babzsák fotel, de lehet bármilyen kényelmes karos, vagy támlás szék. Talán még egy apró lerakóasztalkát is szeretnék, amelyiken a telom és a poharam is elfér. Ez bizony tuti, királyság lenne. És ti milyen erkélyre vágytok?

 

Horváth Franciska dekoratőr

Szerző: Horváth Tamás

Szólj hozzá Te is!

slots