Ékszer és doboza

Vannak alkalmak, mikor a csillogás kötelező. Karácsony, menyegző, házassági évforduló, születésnap és életünknek még számos kiemelkedő eseményei azok, mely alkalmak feltétlen megkövetelik az ünnepélyes fényt, a csillogó ragyogást.

 

 

 

Voltak korok és voltak otthonok, mikor az ünnepélyesség fényének ilyentén való fokozása nem jelentett különösebb gondot. Az ünnepi asztalok terítékének természetes velejárói voltak a csillogó ezüstneműk, a szikrázó, csiszolt üvegpoharak, gyümölcsös – és süteményestálak.

Az ilyen alkalmakkor előkerülő csillogó ajándékok csomagolásának a fénye sem volt soha alábbvaló. Egészen szerény ajándéktárgyak dobozkái is kellő ragyogással hivalkodtak az ajándékozók kezében.

Napjaink pénzhiányos erszényei sajnos a legtöbb ünnepélyes esemény ajándékát feledtetni igyekszik velünk. Ma már az is méltányolható gesztus, ha egyáltalán nem feledkezünk meg az ilyen alkalmakról, pedig mennyi reménytelenségnek, bánatnak és lemondásnak a gyötrelmes napjait képes egy szépen csomagolt szerény kis apróság feledtetni? Egy egyszerű, de ízléses nyakék vagy karkötő, egy magunk által dekorált díszdobozkában mennyi mindent képes feledtetni és múlt vitáira pontot tenni?

 

 

Tudom, nem mindenki rendelkezik kézügyességgel és szépérzékkel, de képeimmel egy olyan ajándékot és díszdobozt szeretnék a fent leírtakhoz példának bemutatni, melynek megvásárlására és elkészítésére re mindenki – gondolok itt főleg a férfi nemre – képes. A képen látható lánc és a doboz anyaga négy – öt üvegsör árából kigazdálkodható. Ráfordított idő: egy félidő, bármely magyar labdarúgó mérkőzésből bőségesen elegendő.

 

Anyag:

• Kartondoboz (lehet más célra használt csomagolóanyag is)

• Kétoldali szőnyegragasztó-szalag (lehet autó kipufogó javító alufólia cellux)

• Ezüstszínű (vagy másmilyen csomagrögzítő szalag (doboz tetejére készülő rózsához)

• Kéttenyérnyi nagyságú selyemtextil a doboz aljába (lehet kidobásra váró ing vagy blúz anyaga)

• Egy csepp „Technokól” vagy más gyors ragasztó a rózsa felragasztására

 

 

A dobozba való ékszerek „bizsuk” : ízlés és pénztárca függvénye.

Áldott Karácsonyt és boldog születésnapot kívánok:

 

Szerző: Horváth Tamás

Szólj hozzá Te is!

slots