Ékszertároló ajándékba

 

A hölgyeknél előbb-utóbb bekövetkezik az a pillanat, amikor a nyakláncaik, karkötőik, gyűrűik, fülbevalóik, vagy kitűzőik halmazából képtelenek időre elővarázsolni azokat a darabokat, melyek ahhoz a bizonyos alkalomhoz kiválasztott ruha kedvenc ékességei lesznek.

 

371be0475fdf1094e90d94c970ba0e93--jewellery-storage-diy-jewellery

Egy festett falécre fiókhúzó gombokat  szerelünk és azt a láncok hosszát figyelembe véve  a falra felerősítjük.

 Ahhoz, hogy hölgyeink megtalálják, a megfelelő ékszer együtteseiknek megfelelő darabjait néha át kell nézni v valamennyi kis dobozkájuknak rejtett kincsét. Azok pedig hol itt, hol ott rejtőznek. Talán éppen egy komód fiókjában, vagy egy szekrénynek a sötét sarkában.

 

5d605dbfa58f341087255f34e9088204

Egy használt ruhát vállfára akasztunk és belülről a kontúrját szigetelt (2.5 – 3 mm vastag) elektromos kábellel a kívánt alakra formáljuk . A ruha mind két oldalára, előzőleg ripsz szalagból füleket varrunk. Ezekbe a fülekbe akaszthatjuk  kis gémkapocsból kialakított kampókra a kívánt ékességeket.

 

Nem kellemes, nekünk, férfiaknak ilyenkor végignézni azt a lázas kutakodást, amelyik éppen az indulás előtti percekben kezdődik és sokszor még a bejárati ajtó zárásánál sem akar alábbhagyni Az ilyen alkalmakat jó, ha épp bőrrel megússzuk és sérülések nélkül útnak indulhatunk.

 

BIZSÚ TÁRLÓ

Egy használaton kívüli képkeret hátuljára tűzőgéppel tyúkhalót tűzünk.  Lehet sűrűbb, festett  kerítésfonat is. A hátuljára színes kartont, vagy gyékényfonatot ragasztunk.  A kívánt láncokat, karkötőket, gyűrűket gémkapocsból készült kis horgokkal akasztjuk fel a hálóra. A falra, szekrény oldalára csavarokkal erősítjük fel

Végre megvannak, sóhajtunk fel megkönnyebbülten, amikor az utolsó kis csecsebecsék is előbújnak a rejtekükből és lassan a helyükre kerülnek; nyakra; csuklóra; fülbe; ruhára. Istennek hála, ezek után más nem marad hátra, mint loholás a színházba, vagy a barátokkal megbeszélt vacsorára.

 

ÉKSZER VÁLLFÁN

Vállfába a kép alapján famenetes szárú kampókat hajtunk be. A helyüket vékony fúróval előfúrjuk, mert így könnyebb a kapók behajtása. A kívánt bizsuk és ékek ezekre a kampókra akaszthatók

Nos, kedves barkácsolni szerető férfitársaim! Itt a ragyogó alkalom, hogy hölgyeinket, lányainkat, névnapjuk, születésnapjuk alkalmából meglepjük egy viszonylag egyszerűen elkészíthető, de annál praktikusabb ékszertartó alkalmatossággal, mely egyetlen egy hölgy komódjáról, szabályának faláról, vagy éppen a hálószobája ajtajáról, sohasem hiányozhat.

 

ÉKSZER TÁROLÓ III 001

Ez a tároló 4 -5 mm vastag réz forrasztópálcából 16 mm átmérőjű rézcsőből készült forrasztással. A tárolót rögzíthetjük egy 10 – 15 mm vastag lombfűrésszel kivágott, festett rétegelt lemez talpazatra is.

 

Higgyék el nekem Uraim ezzel a kis műremekkel, annak ellenére, hogy azt szeretett hölgyeinknek készítjük ajándékba, magunknak fogunk b örömteli és nyugalmas percet szerezni. Ugyanis a rendezett körülmények között tárolt ékek sokasága könnyen áttekinthető és darabjai mindig időben megtalálhatók.  Lehetőségek sokasága közül most néhány, saját kezűleg, viszonylag könnyen elkészíthető ékszerek tárolására alkalmas alkalmatosságot mutatok be képeken. Tessék választani és minél előbb elkészíteni!

Szerző: Horváth Tamás

Szólj hozzá Te is!

slots