Karácsonyi ajándék saját kéüleg

 

Nagyon kevés idő van hátra karácsonyig. Biztosak vagyunk benne, hogy a legtöbb olvasónk most aggódik a szeretteinek szánt karácsonyi ajándékok kiválasztása és vásárlása miatt. Szeretnék valami szükségeset és emlékezeteset, szokatlant és eredeti ajándékot tenni a nagyszülők karácsonyfája alá. Az üzletekben a karácsonyi ajándékok nagy választéka miatt nagyon nehéz lehet valamilyen pénztárcánk lehetőségéhez mért “értékeset” találni.

Állj meg egy percre… várj, ne rohanj…! Gondolj bele! A fent felsorolt ​​összes elvárásnak biztos, hogy megfog felelni egy olyan kézzel készített ajándék, amelyik még a nagyszülőknek is örömet okoz. Tuti, hogy van némi kézügyességed és van elszántságod arra, hogy saját kezűleg készítsél ajándékokat szeretteidnek, természetesen gyermekeid segítségével .

Ebben a cikkben, de a neten is számtalan nagyszerű karácsonyi ajándékötletet találsz, amelyeknek az elkészítése minimális idő- és pénzbefektetést igényelnek. Gondolj bele! Mennyi örömet szerezhetsz majd  a karácsonyfa körül álló szeretteidnek Szent estén? És milyen nagy boldogság lesz azoknak, akinek adod?

Ügyelj arra, hogy gyerekeidet is feltétlen vond be az ajándékok készítésébe! Számukra maradandó élmény hasznos kézügyességi és kreatív gyakorlat lesz.

 

Édes ajándékok karácsonyfa alatt?  Az egyik legnépszerűbb karácsonyi ajándék természetesen az édesség. A Mikulás mindenféle változatban a gyerekeknek. A nagyszülők is örülnek egy édes ajándéknak. sokan nem tudják, hogy a hétköznapi édességeket is lehet ünnepi köntösbe öltöztetni. Saját kezűleg könnyű karácsonyfát készíteni édességekből és egyszerű, olcsó dekorációs kellékekből.

 

Karácsonyfa-ajándék készítéséhez bonbon meggyből és más golyó formájú deszért feleségekből:

  • finom édességek gyönyörű, fényes csomagolásban
  • karácsonyfa dekor (egyébként nem feltétlenül zöld) – vastag papír vagy karton
  • kétoldalas ragasztószalag
  • tűzőgép,
  • ragasztó,
  • olló.

Készítsél kúpot papírból vagy kartonból. A papírnak elég vastagnak kell lennie ahhoz, hogy elbírja az édességek súlyát.

A papír kúpot ragasztóval, tűzőgéppel vagy szalaggal rögzítheti. Ezután egy papírkúpra, kétoldalas ragasztószalaggal ragasszon bonbon golyócskákat soronként. Egyenletes sorokban és kreatív összevisszaságban is ragaszthat, mintha karácsonyfadíszeket akasztana az ágakra. A végén töltsük ki dísz csíkkal a bonbon golyócskák közötti üres részeket. Készen áll az újévi ajándék saját kezűleg!

Íme egy másik újévre is félretehető ajándék, amelyet könnyedén elkészíthetsz saját kezeiddel is. Szerinted miből készült ez a csodálatos ananász? Azt válaszoljuk, ez egy üveg pezsgő, édességgel és krepp papírral díszítve. Egy ilyen karácsonyi ajándék elkészítéséhez szüksége lesz:

  • egy üveg pezsgő
  • csokoládé bonbon aranyszínű csomagolásban
  • Krepp papír két színben: zöld és sárga zsineg
  • ragasztópisztoly

Hogyan lehet ananászt készíteni egy üveg pezsgőből és édességekből, lásd az alábbi fotókat. A legkényelmesebb módja annak, hogy ezt a karácsonyi, újévi ajándékot saját kezűleg elkészítsd ragasztópisztolyt kel hozzá használni

Krepp papírt barkács, vagy pappír – írószerboltban vásárolhatsz.

 

 

Unokák önállóan is készíthetnek nagyszüleik számára  olyan karácsonyi ajándékot, mely könnyeket csal majd Szenteste a megajándékozott idős emberek arcára. Lehet ez akár egy színes rajz, vagy kenyérbélből formált betlehemi apró figurák temperával kiszínezve.

Boldog karácsonyt és új esztendőt:

Natália Onyiscsenkó dekoratőr

Szerző: Horváth Tamás

Szólj hozzá Te is!

slots