Lerakó, kerekes asztal

Ülőgarnitúra mellé ajánlok egy otthon is könnyen kivitelezhető üveglapos, kerekes  lerakóasztalnak az elkészítését. A munkánkkal  nem csak az árát, de a sikerélményt is bezsebelhetjük az álmélkodó családtagjainktól és barátoktól.

 

Szükséges szerszámok:

 

Műszaki leírás:

A dohányzóasztal fenékrésze választandó színű és mintázatú 20mm vastag laminált bútorlap, élei, színével megegyező fólialezárással készül. (A lap bármely bútorlap szabászati műhelyben méretre megrendelhető. A lap színe és mintázata helyben kiválasztható.) Az üveglapot tartó keresztkötések a fenéklap anyagával megegyező színű laminált bútorlap, élei fólialezárással takarva.

A keresztkötés a fenéklaphoz alulról, facsavarokkal kerül felerősítésre, míg a véglezáró panelcsíkokat a kereszttartó hosszanti darabjához, kettő-kettő darab, 8mm átmérőjű facsavarral erősítjük hozzá. A dohányzóasztal mobilitását a fenéklapra felcsavarozott, 4db bútorgörgő biztosítja. Az asztallap csiszolt szélű, üvegesnél megrendelhető 5-6mm vastagságú víztiszta vagy füstszínű üveg. kisebb gyermekek esetén ajánlott a ragasztott üveg vásárlása, mely ugyan jóval drágább, de törés esetén a baleset veszélye jóval kisebb.

Alkatrészjegyzék:

• Véglezáró – 2db, 2×20,5x50cm

• Rövid középkereszt – 1 db, 2x20x50cm

• Hosszú középkereszt – 1db, 2x20x116cm

• Fenéklap – 1db, 2x50x120cm

• Csiszolt élű üveglap – 1db, 0,5x50x116cm

• Forgó bútorgörgő – 4db

• Ragasztó, facsap és facsavar

 

 

Kereszttartó hosszú és rövid alkatrészei, a két véglezáró panelcsíkkal

A kereszttartó összeillesztése „fésűs” fogazással

 

A kereszttartó rögzítése a fenéklaphoz facsappal vagy alulról facsavarokkal történik.

A véglezárók facsappal vagy facsavar erősítéssel szerelhető a kereszttartóhoz és a fenéklaphoz (facsavarozás esetén a csavarfejet műanyag, pattintós körsapkával tudjuk eltüntetni)

A fenéklapra a bútorgörgőt lehetőleg átmenő metrikus csavarozással rögzítsük

Ajánlatos az üveglap alá, a kereszttartó éleire filcből vágott pöttyöket felragasztani, mellyel az üveglap elcsúszását akadályozhatjuk meg

Sikeres munkát és kellemes időtőltést: Horváth Tamás

 

Szerző: Horváth Tamás

Szólj hozzá Te is!

slots