Örömteli várakozás napjaira

Advent a karácsony előtti negyedik vasárnappal– más megfogalmazásban, András napjához a legközelebb eső vasárnappal – veszi kezdetét és karácsonyig, december 24-ig tart. Ez minden estben huszonnégy nap a római katolikus vallást követők naptárában.

Ez a több évszázados játék nem csak a gyermekinket ajándékozza meg huszonnégy napi boldogsággal, de nekünk szülőknek és nagyszülőknek is nagy- nagy boldogság látni a kicsinyeket, amikor reggel felébredve, nyomban az ünnepi naptárhoz szaladnak s izgatómmal keresik az aznapi „meglepijüket”.

 

Az igazi ajándékozást megelőző hetekben, mikor, a naptár kis batyujából, zsebéből, dobozkájából mindennap előkerülő más- más édesség, játékfigura, színes ceruza, kitűző, vagy bármilyen más apróság, mind- mind boldog perceket lopnak majd gyermekünk várakozástól feszült hétköznapjaiba.

 

Most még időben vagyunk. A képen látható vagy hasonló, ugyan egy kevés kézügyességet igénylő, de egyszerű anyagokból és kevés időr5áfordítással az ilyen adventi naptárt máris bárki elkészítheti.

Boldog várakozást!

 

Szerző: Horváth Tamás

Szólj hozzá Te is!

slots