Tér a térben

Az emberi kultúra legszebb, az ember legősibb ösztönéből született alkotás; az otthon. Innen meríti erejét, s amit ezzel az erővel alkot és létrehoz, annak eredményét is ide gyűjti össze. Akinek boldog és harmonikus az otthona, annak boldog és harmonikus az élete is.

(Z. Tábori Piroska)

 

Az átalakított üzlethelyiség alaprajza – A “kocka” galéria alaprajza

Egy volt belvárosi üzlethelyiséget választott lakhelyének két római fiatal. Kihasználva a helyiség kínálta jelentős belmagasságot építettek az adott térbe egy „kockát”, mely építmény alul magába foglalja a konyhát, fürdőszobát, míg a galérián – a kocka tetején – a hálószoba és járható szekrény nyert elhelyezést.

 

Előszoba a bejárat felől nézve- galéria alatti beépített konyha részlete

 

 

  • A dolgozó terület a lépcső mellett található és 175 cm széles. Egy íróasztalnak és három hosszú könyves polcnak ad helyet.

 

  • A konyhát, a nappalit és a bejáratot közlekedő köt össze, ahol egy kis kétszemélyes asztalkát helyeztek el étkezés céljára.

 

  • A nappali szoba már tágasabb (310 cm széles). Itt egy dívány és két fotel kapott helyett mely együttes a vendéglátást is hivatott kiszolgálni. Az ablakos falon a helyiség teljes szélességében egy végigfutó, tolóajtós komód rejti magában a legszükségesebb apró tárgyakat. A televíziót a két ablak közötti falfelületre szerelt tévékonzol tartja.

 

  • A járható és tapétaajtóval felszerelt ruhásszekrény 220 cm magas és a galérián kapott helyet.
  • A fürdőszoba és WC a dolgozó téren át közelíthető meg a konyha és a nappali szoba légterétől teljesen elzárva. Szellőztetése ventilátoros elszívással történik.

 

Térben a tér. A beépített “kocka” galéria

 

  • A helyiség fűtését és hűtését; padlófűtés; klímaberendezés biztosítja.

A példa mutatja; akik igazán otthonra vágynak, akár csak ez a fiatal pár Rómában, biztos, hogy meglelik, és ha szerényen is, de a célnak megfelelően megtervezik és berendezik.

Köszönöm a figyelmüket.

 

Szerző: Horváth Tamás

Szólj hozzá Te is!

slots