Karácsonyi lakás illata

A karácsonyi dekoráció látványossága mellett ne feledkezzünk el az ünnepi illatok szerepéről sem!

Nincsen karácsony fahéj, szegfűszeg, vanília, szerecsendió és a sült mézeskalács illata nélkül. Citrusfélék, mint például a narancs, mandarin meg egyenesen elengedhetetlen látvány – és illatos dekorációi a karácsonyi terített asztalon. Aki teheti, ne feledkezzen el a megfelelő illatos – lehetőleg méhviaszból készült – gyertyák beszerzéséről és meggyújtásáról.  Kedves, hasznos elfoglaltság a szegfűszeggel tűzdelt narancs készítése. Gyerekeknek is kitűnő elfoglaltság. A narancshéjból kipárolgó illóolaj a szegfűszeg aromájával keveredve szinte azonnal betölti a karácsonyi lakás minden apró zugát.

Hogy fokozzuk az ünnepek meghitt hangulatát, kedvenc heverőnkre, fotelunkba tegyünk minél több pihe –puha párnát és egy -. egy meleg takarót. Készüljünk a pihenésre, a semmittevésre, a puha takaróba burkolódzva a karácsonyesti tévénézésre, vagy a fa alatt talált „végre megvagy” könyv olvasására. Ha egész évben nem is, de most feltétlen kapcsolódjunk ki és kényeztessük magunkat. „Mert megérdemeljük.”

Döntsünk bárhogyan is, legyen akármilyen színű a karácsonyfánk díszítése, tegyünk bármilyen ételt az asztalra, lengje át otthonunk levegőjét finom illat, mindegyiknél fontosabb, hogy szívünk teljes melegével készüljünk a karácsony ünneplésére.

Áldott karácsonyt kívánok

Szerző: Horváth Tamás

Szólj hozzá Te is!

slots